5 gode grunner til å eie en HiFi ROSE RS150b

Med en rekke priser, lovord og gode salgstall har den koreanske produsenten Rose raskt etablert seg som en relevant aktør i markedet, også her hjemme.

Vi i HiFi Life er stolte over å ha vært de første i Norge som tok sjansen på denne leverandøren, og har de siste årene brukt RS150b som vår foretrukne kilde - både i butikken og på hjemmebane.   

For litt over et år siden tok jeg også personlig steget og kastet ut alle andre kilder fra mitt oppsett (beklager til platespillergjengen), og benytter nå en 150 med eksternt cd-drev som eneste kilde. Likevel har jeg aldri hatt et større utvalg av muligheter i mitt hifi-liv enn akkurat nå.

Her er 5 gode grunner til at jeg ser for meg å bli svært langvarig eier av dette produktet:

 

  1. Økt lydkvalitet.

Det første er også det viktigste. Lydkvaliteten er enestående. Ved hjelp av flaggskip DAC-brikken ESS Technology SABRE ES9038 PRO tilbyr RS150b lav støy, lav forvrengning, ultrahøyoppløst lyd og prosessering som støtter PCM 32-bit/768 kHz og native DSD512 (22.5792 MHz). Nå er ikke DAC-chip det eneste som betyr noe, men her kan du føle deg trygg på at både klokke, prosessor og andre sentrale komponenter måler seg med det du finner i betydelige dyrere dedikerte DACer. 

Med en rekke digitale utganger kan du selvsagt velge å bruke din 150 som en ren mediespiller via en annen DAC, men vi har landet på at analog balansert kabling ut til forsterker er det foretrukne for oss.

 

  1. Ekstrem fleksibilitet i behandling av digitale filer.

En av grunnene til å kjøre analogt ut er tilgangen du får til de innebygde digitalfiltrene i DACen. RS150b har ikke innebygd båndequalizer, men du kan fortsatt tilpasse lyden til dine ønsker og behov gjennom en rekke utgangsvalg (inkludert upscaling, for de av dere som er nysgjerrige på det).

Spilleren støtter fortsatt mqa, og skifter automatisk til optimal anti-aliasing i utpakking av det omdiskuterte filformatet. Du kan også bruke den som endestasjon for Roon, om det er å foretrekke, eller spille fra Spotify, Qobuz, Tidal, Apple Music osv.  

Om tweaking og nerding med digitale filer ikke er for deg kan du selvsagt kjøre «brick wall» og aldri tenke på det igjen.

 

  1. Spill av og lagre CD-samlingen.

Med CD-drevet RSA780 (kjøpes separat) kan du lett importere CD-samlingen din til ditt foretrukne lagringsmedium. De færreste av oss eier datamaskiner med CD-rom lengre, men med en Rose kan du lett rippe og lagre samlingen din, enten for direkte avspilling fra 150en, eller på et sd-kort (opptil 400gb) for bruk i en bærbar digitalavspiller. Rosen finner lett frem til relevant metadata, så alt du trenger å gjøre er å putte inn plata og trykke importer.

Jeg har foreløpig ikke kjøpt harddisk eller usb-lagring til min Rose (den støtter opp til 4TB ssb og 10tTB via usb), men det er definitivt på ønskelisten.

 

  1. Avspilling av Hi-res filer fra harddisk eller minnekort.

Som jeg var inne på under forrige punkt ville jeg nå tenkt meg om to ganger før jeg kjøpte en mediespiller uten mulighet for tilkobling av eksterne lagringsmedier. Jeg bruker det samme sd-kortet med min Chord Poly som min RS150, og flytter det sømløst mellom Mac, Rose og DAP. Man kan selvsagt erstatte mye av denne jobben med en laptop, men for en som helst vil ha alt i færrest mulig bokser er dette en gave.

På denne måten får jeg maksimalt ut av Qobuz-abonnementet mitt, CD-samlingen min, hodetelefonene mine (dette skal vi komme tilbake til i en senere blogg) og hjemme-anlegget. For en som ønsker god lyd alltid, over alt, er dette ganske essensielt.    

 

  1. Strøm Video i 4k fra innebygd YouTube-klient.

Den store touch-skjermen gir en rekke muligheter, både i form av displayvisning, videoavspilling og enkel menyoperasjon. Med en HDMI-kabel kan du også lett få konserter og musikkvideoer i høy oppløsning på en tilkoblet TV.

Alt dette er vel og bra – men det virkelige bruksløftet ligger i utvidelsen av tilgjengelig musikk dette gir. «Alt» du ikke finner på din foretrukne strømmetjeneste er som regel å finne på youtube, så her er det egentlig bare fantasien som setter grenser for hvilken musikk du kan se og høre på.

Vi garanterer ikke for lydkvaliteten på YT, den vet alle at kan være ymse, men av og til er det nok å få hørt den ene favorittsangen du hadde på kassett på åttitallet, men som du ikke finner noen andre steder.

 

    (Bloggeren + Cezanne)

Så - for min del er dette mediespilleren jeg lette etter i flere år, og den blir garantert en fjellstø kompanjong også i årene som kommer. Det er ikke uten grunn at dette har vært et HiFi Prats varmest anbefalte produkter i podcastens levetid. 

Andreas (programleder HiFi Prat)

 

HifiHifi roseHigh endKildeNettverksspillerStreamer