HiFi Prats 10 Feteste McIntosh-produkter!

HIFI PRATS 10 FETESTE MCINTOSH-PRODUKTER

OK, vi skal bare gå rett ut og si det; vi elsker McIntosh!

Denne Amerikanske tungvekteren som ikke kjenner til ordene subtil, diskré og anonym. Her er det tung platestål, lys i grelle farger og power som gjelder. «Power» sagt med skikkelig trøndersk pondus, for å underbygge at dette er heftige greier.
Nå skal man ikke gå helt av skaftet, slik at man sitter igjen med inntrykket av at det kun er revolvermenn i pickup med flanell og forkjærlighet for nære slektninger som liker McIntosh, for det er absolutt ikke saken. McIntosh er for deg som ønsker å få ut det som bor i musikken din, på alle volum du ønsker å lytte til, og som er like spennende å se på som å lytte til. McIntosh er kvalitetsprodukter som er bygget for å vare, med svært høy ytelse og med en tung musikkhistorie som gir ekstra «eierglede» til merket. «Eierglede» i hermetegn er en snedig måte for oss som selger bokser å prøve å si at noe kan ha andre kvaliteter enn bare summen av delene det består av. Får du en godfølelse av å pakke opp produktet og bare å se på det, uten å bruke det, så er det veldig bra, men ekte eierglede får man når man får litt den samme følelsen ett år, fem år, ti år etterpå.

McIntosh oser av slik eierglede, og det er en del av grunnen til at vi er så begeistret for merket. En annen grunn til å være begeistret for McIntosh, er at de virkelig har et enormt utvalg. Har du først blitt bitt av McIntosh-basillen, ja da trenger du egentlig ikke å noen gang forville deg bort fra de. De har det meste.

I den forbindelse har vi i «redaksjonen» satt sammen en liste over våre topp ti favoritter fra McIntosh. Dette er produkter vi mener enten tilbyr en særlig valuta for pengene, eller produkter som bare er så kule og ville, at vi må ha de med.

10: MCINTOSH MT10

Da McIntosh lanserte sin første platespiller for litt over ti år siden var meningene delte. En enorm grønn opplyst dreieplate i akryl som svever på en «pute av luft», og et dansende VU-meter i front ble for mye for mange (sannsynligvis mange av de samme som setter pris på det minimalistiske skandinaviske designet til Bang & Olufsen m.fl.). Vi forelsket oss i denne fra den dagen vi så den, og sliter med å se at det finnes en fetere platespiller på markedet. I dag er MT10 fortsatt flaggskipmodellen til McIntosh, med en ni-tommers tonearm av aluminium og Clearaudios Talisman V2-stift.

9: MCINTOSH MA9500

Dette 2x300w beistet er nok fort det beste kjøpet av McIntoshene på markedet (tett fulgt av MA352), dersom lommebok, husstand eller humør ikke legger til rette for de aller største verstingene. Oppfølgeren til kritikerfavoritten MA9000 kommer med den berømte Autoformeren, som pøser alle 300 wattene ut til høyttaleren uavhengig av om den er 8, 4 eller 2ohm. I tillegg har den fått den oppgraderte DA2-dacen, som i våre ører har løftet digital avspilling McIntosh til nye høyder.  

Forsterkeren er pepret med analoge og digitale innganger, så dersom du skulle gå tom for tilkoblingsmuligheter her, da har du mye stereoanlegg!

Og har du mye stereoanlegg, ja, da trenger du mye forsterker. Vær så god, McIntosh MA9500. Nyt.

8: MCINTOSH MCD12000

Referanse-DAC og cd-spiller med rør og VU-meter sa du? Sign me up and take my money!

I hjertet på denne sitter to ESS SABRE PRO ES9038PRO 32-bit/8-channel DACer – en til hver kanal der altså. Uansett om du vil konfigurere denne med rør eller i solid-state har du muligheten gjennom både balanserte og ubalanserte utganger. Den perfekte kompanjongen til de beste forsterkerne McIntosh kan by på, og sannsynligvis den siste CD-spilleren du kjøper i ditt liv.

7: MCINTOSH MX180 15.1 A/V Prosessor

Skal det være, så skal det være. Er du av typen som syns de nye lydplankene fra Samsung er veldig bra, så er mest sannsynlig ikke dette noe for deg, men dersom du er litt mer av den typen som syns at habanero er bedre enn jalapeño, og at bensin er bedre enn diesel, så kan det hende at du liker dette.

Hva er dette spør du? Jo, det er en av de råeste hjemmekinoprosessorene du kan finne. Film skal være stort og rått, og da må man ha noe stort og rått til å styre det. McIntosh MX180 er akkurat det. Dette er det du velger når du sikter øverst. (…og ja, den støtter selvsagt 8K)

6: MCINTOSH MC3500 mkII

Det er ikke å nekte for den historiske betydningen av Woodstock Music and Art Fair i 1969. Det hadde aldri vært arrangert noe lignende, og mange vil hevde at det ikke har vært noe lignende siden. Med et uventet publikum på over 400 000 mennesker var det mye som kunne gått galt – og noen ting gjorde det. Men et aspekt som man er nesten universelt enige om var hvor bra alle musikerne hørtes ut. Denne lydkvaliteten er delvis takket være McIntosh MC3500 Vacuum Tube Amplifiers, som utelukkende drev lydsystemet som ble brukt på festivalen.

Det var under feiringen av 50-årsjubileet til Woodstock at McIntosh-president Charlie Randall, som innså den historiske betydningen av MC3500, først drømte om å bringe den tilbake i produksjon. Det viste seg ikke å være noen enkel oppgave, med tanke på at den først ble designet for over 50 år siden. Men etter mer enn to år med utvikling ble drømmen til virkelighet, og McIntosh kunne stolt annonsere MC3500 MkII rørforsterker.

Med 350W rør effekt har du nok krefter til å drive det aller meste av høyttalere på markedet. Den drives av åtte EL509S Highpower rør, som gir en lyd som ingen annen; moderne og oppløst samtidig som den bevarer klangen fra den forrige modellen.

5: MCINTOSH C12000

I hifi er det ofte slik at skal du ha bedre lyd så bør du over på separate komponenter. Ved å skille funksjoner fra hverandre, får man mindre støy og crosstalk slik at nyansene kommer enda tydeligere frem. Skal man ha best lyd, så må man skille de separate komponentene fra hverandre igjen, og det er hva man får med McIntosh sin beste forforsterker, C12000. Her er signaldelen helt adskilt fra kontrolldelen, slik at man får den høyeste ytelse.

Med 12 analoge innganger, rør og full støtte for platespiller, klatrer C12000 opp øverst på lista over komponenter man trenger i livet sitt for å ha kontroll. I alle fall på stereoanlegget…

4: MCINTOSH MC611

McIntosh MC611 Effektforsterker er «Lillebroren» til MC1,25KW. Her er effekten 600w pr stk, og selv om det kun er halvparten av effekten til storebror, så er det fortsatt mer enn nok til å hjertestarte en elefant om du vil!

Dette er et villdyr av en effektforsterker, og vil øse timevis av musikkglede ut av nærmest hva som helst av høyttalere.

600w kan for noen høres litt i overkant ut, men nå er vår erfaring at det er bedre å ha masse krefter tilgjengelig, men å ikke trenge det, enn å trenge det, men ikke ha det…

3: MCINTOSH MA12000

MA12000 er verstingforsterkeren for deg som ikke er fornøyd med 2. plass.

Dette er en «skal det være, så skal det være»-forsterker, som tar sikte på å drive det meste av høyttalere med en blanding av diktatorisk jernhånd og kjærlig valpepote. Med hybrid konstruksjon, der du får rør i forforsterkerdelen, og transistor i effektdelen, er du sikret det morsomste fra begge verdener.

MA12000 sin bakplate før siste montering, ser ut som den har vært en tur på skytebanen som blink, for her er det så mange hull til innganger og utganger at man nesten mistenker de for å prøve å spare kostnader på stål. Heldigvis blir den mistanken gjort til skamme, for her er det ikke spart på noe, så de hullene er fylt opp med hele 17 innganger (10 analoge og 7 digital) av ypperste sort, slik at du kan være trygg på å få koblet opp absolutt alt du har liggende som gir lyd.

2: MCINTOSH MC 1,25 KW

McIntosh MC 1,25 KW er effektforsterkernes svar på Bruce Banner. Høflig, intelligent og behersket med masser av detaljer, men når du dytter på litt, så revner skjorta og shortsen, og Hulken hopper brølende frem, klar til å knuse!

Her er det dyrisk råskap og superheltkrefter i fleng, men aldri uten kontroll. Et par av disse tåler sammenligning med alle kraftforsterkere på markedet!

1: MCINTOSH MC901

Planer om å pusse opp kjøkken eller bad i den nærmeste fremtid? Glem det – nå har du viktigere ting på blokka!

McIntosh MC901 er alle audiofiles våte drøm realisert. Her har McIntosh virkelig dratt et Frankensteins monster opp av hatten, og laget en hybrid effektforsterker, som er designet for å brukes ved bi-amping av høyttalere. Her får du det beste fra to verdener med rørforsterker på mellomtone og diskant, hvor rørforsterkere yter best, og så har du vanlig «moderne» transistorbasert forsterker på de lave frekvensene.

For å sørge for perfekt matching mellom de forskjellige forsterkerne, så har du en justerbar gain på hver. Dette gir uante muligheter for lydnirvana, og den ultimate drømmen om en kraftig rørforsterker har aldri vært nærmere!

Cd-spillerForsterkerHifiHigh endMcintoshPlatespiller