KEF LSX II

Endelig er den nye versjonen av KEF LSX her! LSX er som mange har fått med seg, redningen for mange hifi-nisser der ute som har fått beskjed om å hive ut alteret til fordel for noe mer «stuevennlig». Et syndens ord egentlig, som før betydde at man med halen mellom beina, måtte bære bort kilovis med utmerket HiFi-utstyr som kunne skremme svigermor opp i trær og løvblåse hagen i samme handling. «Stuevennlig» betydde også før at man måtte bytte ut redskap som gjengir god lyd, til noe som først og fremst skal ta mindre plass. Mye mindre plass ofte, såpass at man burde bli bekymret, for det lille man fikk med seg av realfag fra skolen, var at lyd er fysikk, og med unntak av spalting av atomer, så er det vanskelig å lage stor lyd av små ting.

Heldigvis var det noen ingeniører fra England som fulgte bedre med i fysikktimene enn meg, for folkene i KEF har laget noen produkter oppgjennom som lager enorm lyd fra små bokser. LSX er en av de mest populære, og tilbød skikkelig HiFi-lyd, i noe som var nettopp, «stuevennlig».

Med elegant design, og spreke fargealternativ som passer inn i moderne hjem, så var det endelig et spennende alternativ til trauste lydplanker som høres ut som en blanding av tannlegebor og en bøtte med spiker som ramler ned fra taket.

KEF LSX II er en videreføring av alt det som var bra med første generasjon, men kraftig forbedret på den trådløse plattformen, som nå er den samme på alle KEF sine trådløse høyttalere. Dette gir deg mye bedre støtte for musikktjenester som Tidal, Qobus etc, med mer direkte avspilling uten behov for å bruke en fremmed app. Enklere og bedre.
Høyttalerne har også fått en oppgradering på lyden, med mye bedre DSP-styring

For deg som ikke er fornøyd med å kun bruke høyttalerne som musikkavspiller fra telefonen, så har LSX II nå også endelig fått HDMI-inngang. Dette gjør det veldig mye lettere å bruke høyttalerne som erstatning for den tidligere nevnte vederstyggeligheten som kalles lydplanke, da du kan betjene de fra fjernkontrollen til TV’en din. Dette gir deg skikkelig TV-lyd i ekte stereo.

En tilnærmet lik løsning kan også benyttes fra en PC. Da er det bare å tilkoble en USB-C Kabel, og hjemmekontoret har plutselig blitt til en heftig underholdningsstasjon.

Alt i alt er LSX II en svært anvendelig sak, med pent utseende og brukervennlige funksjoner.

Nevnte vi at du også kan tilkoble en sub? Det kan du selvsagt, to til og med. Enda flere om du er ivrig, og det blir man jo fort…

 

Kef